SELAMAT DATANG KE PORTAL NADI FELDA RAJA ALIAS 1

 

 

 

     Pusat Sebaran Maklumat Nasional (NADI) Felda Raja Alias 1, Bandar Seri Jempol, Negeri Sembilan mengucapkan Selamat Datang dan terima kasih kepada anda yang sudi melawat laman portal komuniti kami. NADI merupakan sebuah program yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia dengan kerjasama TM Bhd dan MSD Digital Intelligence. Ia bertujuan untuk merapatkan jurang digital dalam kalangan komuniti setempat. Sebanyak 12 NADI  Komuniti rintis untuk Fasa Rintis, 73 pusat untuk Fasa 1, 52 pusat untuk Fasa 2 dan 31 pusat untuk Fasa Felda telah diwujudkan di seluruh Malaysia bagi mendekatkan masyarakat kepada penggunaan komputer dan aplikasi ilmu ICT dalam kehidupan seharian mereka. Justeru itu banyak pendekatan diadakan bagi menarik minat golongan belia,dewasa dan warga emas untuk mengikuti program yang dijalankan.

      Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) berhasrat untuk menjadikan NADI sebagai lokasi merangkaikan setiap lapisan komuniti melalui rangkaian internet sedia ada seperti kerajaan elektronik, rangkaian sekolah-sekolah(schoolNet), klinik, perpustakaan dan sebagainya ke arah mewujudkan suatu Rangkaian Komuniti Berpengetahuan(Knowledge Community Center).Rangkaian Komuniti Berpengetahuan ini adalah sejajarnya dengan wawasan negara untuk mewujudkan masyarakat Malaysia yang bermaklumat menjelang tahun 2020.

      Sebagai persediaan ke arah tersebut, setiap NADI diberikan tugas untuk memaparkan satu laman web yang beridentitikan tempatan iaitu isi kandungannya menjurus kepada maklumat tempatan. Maklumat-maklumat ini merangkumi maklumat tentang sejarah tempatan, wanita, warga emas, belia, kesihatan, pendidikan, keusahawanan, pelancongan dan organisasi tempatan. 

 

 

111

 

ALAMAT

                    Pusat Sebaran Maklumat Nasional (NADI) Felda Raja Alias 1

                      D/A Bangunan JKKR Felda Raja Alias 1

                      72120 Bandar Seri Jempol. N.S.D.K

   

NO TEL        0139369874

 

 

 

IKLAN JAWATAN KOSONG PEDI RAJA ALIAS

 

Jawatan Kosong Penolong Pengurus Projek, Pusat Ekonomi Digital (PEDi) FELDA RAJA ALIAS 1.

đź”·Jawatan : Penolong Pengurus PEDi
đź”·Kelayakan: Diploma
đź”·Lokasi : Pusat Ekonomi Digital (PEDi) Felda Raja Alias 1, 72120 Bandar Seri Jempol, Negeri Sembilan.
đź”·Bagi yang berminat sila emailkan resume anda ke : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. & cc : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. (Subject : Permohonan Jawatan Kosong Penolong Pengurus PEDi Felda Raja Alias 1)
đź”· Tarikh tutup permohonan: 23 Februari 2023

Terima kasih.